Apple CarPlay wat is het.

CarPlay is een slimme manier om de iPhone in de auto te gebruiken.

Het is een besturingssysteem voor auto’s dat het gemakkelijk maakt om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of stemcommando. CarPlay ondersteunt Siri en kan met de Nederlandse taal worden bediend.

CarPlay Almelo

CarPlay bedienen

Apple CarPlay is verwerkt tot infotainment systemen van diverse auto’s en heeft een scherm waarop apps staan. Je kan via dit touchscreen selecteren wat je wil, maar het is ook mogelijk stemcommando’s te gebruiken, bijvoorbeeld meteen toets op het stuur van de auto.

CarPlay werkt samen met Siri, de persoonlijke assistent op de iPhone en iPad.

Siri helpt met het bellen van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. Omdat Siri alles opleest, kunnen chauffeurs hun ogen op de weg houden, wat voor meer veiligheid in het verkeer moet zorgen.

Automerken & CarPlay

Apple heeft deals gesloten met 29 automerken om CarPlay te mogen inbouwen. Daaronder zijn bijvoorbeeld Audi, Fiat, Ford, Hyundai, Peugot en Volvo. Er zijn echter ook fabrikanten als Pioneer die inbouwsystemen hebben die werken met Apple CarPlay.

CarPlay apps

CarPlay werkt met diverse apps. Standaard-apps van Apple zijn van de partij, zoals Berichten, Telefoon en Muziek. Ook zijn er enkele apps van andere ontwikkelaars die met CarPlay werken, zoals Spotify en Radio om muziek af te spelen. Apples Podcast-app is ook met CarPlay te gebruiken, zodat je onderweg helemaal bijgepraat kan worden. Navigeren doe je met de Kaarten-app van Apple.

Geschikte Toestellen

Voor CarPlay sluit je je iPhone aan op het dashboard, maar niet elk model is geschikt voor CarPlay. Vanaf de iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE werken met CarPlay.

De iPhone 4S en ouder kunnen er niet op aangesloten worden. De Reden is simpel omdat die modellen geen lightning-aansluiting hebben.

CarPlay werkt met minimaal iOS 7.

Problemen?

Werkt jou iPhone niet met Apple CarPlay? Maakt hij geen verbinding. neem dan Contact met ons op, zodat wij u kunnen helpen.

 

Open chat
1
Hallo 👋
Waar mee kunnen wij u helpen?
Powered by

GRATIS OPHAAL SERVICE! TWENTE

 

Bent u in verband met het corona virus niet in de gelegenheid om het toestel bij ons langs te brengen? Dan halen wij het toestel gratis bij u op!