Vrijdag 23-11-2018 doen wij mee aan de BLACK FRIDAY!!! Maar dan wel een ECHTE black Friday!!!

40% korting op alle artikelen in onze webshop! Dus ook op de reeds afgeprijsde artikelen.

OP = OP!!!

Wat is Black Friday?

Veel mensen hebben wel eens van de term Black Friday of op zijn Nederlands “Zwarte Vrijdag” gehoord, maar helaas kennen weinig mensen de exacte betekenis.

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving (22-11-2018), een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. De meeste Amerikanen krijgen een extra vrije dag waardoor ze de mogelijkheid hebben om uitgebreid kerstinkopen te doen. Winkeliers bieden op deze dag hun producten met flinke kortingen aan. Van deze producten geldt dat ze de rest van het jaar vaak niet meer goedkoper worden aangeboden. Voor consumenten is het dan ook een mooi moment om gebruik te maken van de aanbiedingen die Black Friday te bieden heeft!

Het ontstaan van Black Friday

Over het ontstaan van Black Friday bestaan verschillende theorieën. De week voor Thanksgiving is van origine een week waar Amerikanen en Canadezen diverse parades houden. Vanaf de 19e eeuw gingen grote warenhuizen hierop inspelen door deze parades actief te gaan sponsoren en hiermee reclamecampagnes te lanceren. Centraal in deze parades stonden daarmee mooie deals die geldig waren tijdens de vakantieperiode. De eerste dag na deze week was en is de dag na Thanksgiving die tegenwoordig Black Friday wordt genoemd. In 24 van de 50 Amerikaanse staten is deze zwarte vrijdag zelfs een officiële vakantiedag.

Een tweede theorie over het ontstaan van Black Friday is dat retailers in deze week voor het eerst in het jaar “zwarte cijfers” schrijven. In het verleden was de gewoonte van veel winkeliers hun verliezen in rode cijfers op te schrijven en hun winsten in zwarte cijfers. Door de hoge omzet die de meeste winkels draaien tijdens Black Friday zorgt deze dag dat er flinke winsten worden gemaakt en kan de zwarte pen dan ook eindelijk uit de kast worden gehaald. Ook voor retailers is dit een feestelijke dag.

 

Black Friday 23-11-2018