iPad waterschade.

Heeft je iPad waterschade op gelopen? blijkt je tas toch niet waterdicht te zijn, is er een drankje over je iPad gevallen?
Er zijn talloze manieren om “vocht schade” in je iPad te krijgen.
de meeste mensen zijn zich zelf niet eens bewust van ” waterschade” in hun Smart device.
Wat kun je nou doen om ” waterschade” te verhelpen en te voor komen.

Voorkomen van waterschade.

Voorkomen van waterschade kan bijna niet.
Heel simpel vocht zit overal, in de lucht, in je jas, in je tas OVERAL!
Wel kunnen we waterschade beperken, hoe?
Koop zogeheten ‘dust-caps’ stofkapjes die de openingen van je iPad blokkeren, dit verkleint de opening voor vocht waardoor er dus minder in komt.

Koop een degelijke hoes, bijvoorbeeld een van life-proof deze zijn gegarandeerd water en stof dicht. deze zijn bij ons te verkrijgen! Staan ze niet in onze webshop neem dan contact met ons op
Een andere optie is een seal-bag speciaal voor tablets ontwikkeld, let wel op de meeste vertellen dat deze ook onderwater kunnen on de praktijk betekend het vaak een natte iPad…

Waterschade

Wat te doen als je toch waterschade aan je iPad hebt?

  • Zet je iPad direct uit als dat nog niet het geval is.
  • Leg je iPad NIET in de rijst, dit zorgt ervoor dat vocht onttrokken wordt aan je componenten waardoor er zuurstof bij kan komen. zuurstof en vocht deeltjes zorgen voor oxidatie.
  • Laad je iPad in GEEN geval op.
  • Maak zo snel mogelijk een afspraak!

Leg je iPad ook niet op de verwarming en verwarm hem ook niet met een föhn, sterker nog je kunt zelfs de schade verergeren als je iPad te warm wordt.

Wordt je iPad  met waterschade te warm dan kun je “Popcorn” krijgen,  popcorn wil zeggen dat de chips op het moederbord die vol vocht zitten ontploffen.

Heb je je iPad uitgezet bel dan meteen met een specialist, en dan geen specialist die het met een alcohol oplost. Alcohol maakt vaak de schade groter, daar alcohol eerder kookt/verdampt dan water krijg je eerder het “popcorn” effect.

Ook zijn er online “middeltjes” te koop die iPad waterschade kunnen herstellen, er zijn er zelfs wat die een “speciale waterschade spray” aanbieden waar niks anders in zit dan isopropyl alcohol
en dat voor maar € 14,95.

DIT WERKT ABSOLUUT  NIET!

Heb je waterschade breng je toestel zo snel mogelijk naar een specialist!