Heeft U een iTunes of App Store cadeaubon gekregenof gekocht maar u weet niet hoe u die moet activeren lees dan deze handleiding hieronder.

Afhankelijk van welke cadeaubon dat u hebt, krijgt u mogelijk verschillende keuzes wanneer u deze wilt inwisselen:

 • Als u een App Store en of iTunes-cadeaubon heeft, kunt u deze inwisselen voor Store tegoed.
 • Als u een Apple Music cadeaubon heeft, kunt u deze inwisselen voor een Apple Music abonnement of voor Store tegoed.

U kunt ook Promotiecodes inleveren voor specifieke producten of items in de App store, iTunes store of boeken store in de boeken app.

De inwisselcode zoeken op de cadeaukaart.

Wanneer u van plan bent om uw cadeaukaart te verzilveren wordt er gevraagd om een 16-cijferige code. Deze code vindt u op de achterkant van de cadeaubon. U moet daarvoor het kleine labeltje van de kaart eraf trekken of krassen. u ziet nu een 16-cijferige code.

Zie hieronder het voorbeeld.

Het kan ook zijn dat u een promotiecode heeft gekregen. mogelijk is de code daar niet afgedekt met een sticker. De code bestaat waarschijnlijk ook niet uit 16 tekens en begint hoogstwaarschijnlijk ook niet met een X.

Zie Hieronder de voorbeelden.

Cadeaubon activeren op de iPhone, iPad, iPod Touch.

 1. Open de App Store-app op uw iPhone, iPad of iPod touch.
 2. Tik op ‘Vandaag’ en vervolgens op uw foto in de rechterbovenhoek.
 3. Tik op ‘Wissel cadeaubon of code in’ en log in met uw Apple ID.
 4. Als u de camera in uw iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken om uw cadeaubon toe te voegen, tikt u op ‘Gebruik camera’. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
  Als u zich in bepaalde landen of regio’s bevindt, of als u een oudere cadeaubon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren. Tik in dat geval op ‘U kunt codes ook handmatig invoeren’ en volg de aanwijzingen.
  • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon heeft, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in.
  • Als u een aanbiedings- of contentcode heeft, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.
 5. Tik op ‘Gereed’.

Cadeaubon inwisselen op de Mac of Pc

 1. Open de iTunes Store of Appstore.
 2. Appstore: Log in met uw Apple ID, klik op uw naam of uw foto in de linkerbenedenhoek en vervolgens op ‘Wissel cadeaubon in’. iTunes: kies in de menubalk bovenaan het scherm of het iTunes-venster ‘Account’ > ‘Wissel in’ en log in met uw Apple ID.

3. Als u de camera in uw computer wilt gebruiken om uw cadeaubon in te wisselen, klikt u op ‘Gebruik camera’. Volg de instructies op het scherm om de inwisselcode vast te leggen.
Als u zich in bepaalde landen of regio’s bevindt, of als u een oudere bon hebt, moet u de bon mogelijk handmatig invoeren in het vak onder ‘Je kunt de code ook handmatig inwisselen’. Volg vervolgens de aanwijzingen. Klik op ‘Wissel in’ wanneer u klaar bent.

 • Als u een App Store- en iTunes-cadeaubon of Apple Music-cadeaubon heeft, voert u de zestiencijferige code (die met een X begint) in.
 • Als u een aanbiedings- of contentcode heeft, voert u de code in die u op de achterkant van de cadeaubon vindt.

Cadeaubon activeren op Android toestellen.

Hier leert u hoe u een cadeaubon moet activeren op een Android device.

 1. Open de Apple Music-app daarna tikt u op de drie opgestapelde streepjes . Als u ‘Log in’ ziet staan, tikt u erop, voert u uw Apple ID en wachtwoord in en tikt u vervolgens op de knop ‘Log in’. Tik nu opnieuw op de drie opgestapelde streepjes.
 2. Tik vervolgens op ‘Instellingen’.
 3. Tik vervolgens op ‘Accountinstellingen’.
 4. Tik op ‘Wissel cadeaubon of code in’.
 5. Voer de code in en tik opnieuw op ‘Wissel in’.

Lut dit niet neem dan contact met ons op

1
Hallo 👋
Waar mee kunnen wij u helpen?
Powered by